Home » » Prirodno izbjeljivanje zubi kod kuće

Prirodno izbjeljivanje zubi kod kuće

Written By Admin on ponedjeljak, 14. siječnja 2013. | 10:56

Izbjeljivanje zubi, Kako izbijeliti zube
Izbjeljivanje zubi


Pitate se kako izbjeliti zube kod kuće? Mi ćemo vam dati par savjeta kako da to uradite  na prirodan način.

Vjerovatno su mnogi od vas vidjeli razne preparate za izbjeljivanje zubi koji se reklamiraju na TV-u, Internetu i sl. Mnogi od njih su skupi a neki i ne daju željene rezultate.

5 trikova za blistav osmijeh:

1. Izbjeljivanje pomoću jagoda

Svi koji su isprobali ovaj način bili su zadovoljni. Trebate uzeti cijelu ili zdrobljenu jagodu i trljati po vašim zubima. Ponovite isti postupak još nekoliko dana i vaši zubi će postati bjeliji. Ova metoda je efikasna zbog enzima koji  sadrže jagode. Preporučuje se da nakon izbjeljivanja zubi pomoću jagoda operete zube pastom za zube jer jagode sadrže dosta šećera u sebi. Ovaj trik koriste milijoni žena a među njima i poznate zvijezde kao što su Oprah Winfrey i Tyre Banks.

2. Izbjeljivanje zubi "Bakinom metodom"

Ova metoda se koristi od davnina. Mnogi kažu da djeluje. Treba da pomiješate jednu kašikicu sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabučnog sirčeta. Nakon što se ova mješavina zapjeni navlažite njome četkicu i trljajte zube. Ovu metodu za izbjeljivanje zuba možete koristiti najviše jednom sedmično. Kao i kod jagoda poslije operite zube pastom za zube

3. Izbjeljivanje pomoću narandžine kore

Stručnjaci tvrde da unutrašnja strana kore od narandže sadrži sastojke koji izbjeljuju zube. Zato je uzmite i njome trljajte zube i vratite im prirodan sjaj. Možete pokušati i sa korom od limuna. Ovaj način izbjeljivanja zuba još je efikasniji ako na koru stavite malo soli pa time zajedno trljate zube. Poslije trljanja operite zube pastom za zube.

4. Izbjeljivanje zubi jabučnim sirčetom

Kašikicu jabučnog octa pomiješati sa pola čaše vode. Ova mješavina je odlična za ispiranje usta. Dovoljno je slaba da ne ošteti zubnu caklinu ali dovoljno jaka za izbjeljivanje zuba. Ovu mješavinu možete koristiti svaki dan.

5. Izbjeljivanje pomoću peroksida i sode bikarbone

Za izbjeljivanje zuba dobro je s vremena na vrijeme usta isprati s 3% vodikovim peroksidom (hidrogenom), ili izmiješajte kašikicu hidrogena, kašikicu vode, s kašikicom sode bikarbone  i s tom mješavinom iščetkajte zube. Ovom metodom perite zube jednom sedmično. Mnoge zubne paste i ostala sredstva za izbjeljivanje koriste hidrogen i do sada je najviše izbjeljivanje zuba postignuto pomoću njega.

Share this article :

+ komentari + 6 komentari

26. ožujka 2013. u 13:36

Ako namocite nekoliko kapljica oregano ulja na cetkicu i cistite zube s time, to lijepo cisti plak i dezinficira. Nisam sigurna za izbjeljivanje, ali fakat ima bolji ucinak od paste za zube.

Anonimno
26. ožujka 2013. u 14:51

Ovo sa jagodama radite ako zelite da unistite Enamel (zastitni sloj na porsini zuba)i da vam onda zubi postanu osjetljivi na razne promjene kao sto su toplo i hladno!!!!

Anonimno
26. ožujka 2013. u 19:28

Stvarno anonymus ?
Onda po tome ne bi smjeli jesti jagode jer se i tada ''trljaju'' jedenjem...

Anonimno
9. svibnja 2013. u 03:30

Mozete pokusavati bilo sta, i primeniti sve moguce recepte za izbeljivanje zuba... ZUBI SE NE MOGU IZELITI!
Dakle, zubi imaju svoju boju koju imaju. Bas kao i ten, neko ima tamniji, neko svetliji, tako i zubi. Neko ima skroz bele, neko kremkaste, neko zuckaste...
Vecina "uspeha" za izbeljivanje "postignuta" je zapravo odstranjivanjem naslaga koji se vremenom nataloze usled nedovoljne ili zanemarene higijene zuba... a boja OSTAJE UVEK ISTA ;)

Anonimno
24. lipnja 2013. u 05:12

Ako zelite belje zube, pravac na suncanje :-)

3. prosinca 2014. u 00:09

Ove metode se mogu koristiti s vremena na vrijeme, ali ja baš ne bih prakticirala to često jer imam osjetljive zube
izbjeljivanje zubi rijeka

Objavi komentar