Home » » Napravite najbolje poslovne poteze za sebe u 2013. godini

Napravite najbolje poslovne poteze za sebe u 2013. godini

Written By Admin on srijeda, 16. siječnja 2013. | 05:38


Iskoristite "karte" koje imate u rukama najbolje što možete kako biste što dalje dogurali u karijeri

Napredovanje u karijeri ne znači uvijek mijenjanje posla; ponekad to može značiti da se samo morate na radnom mjestu gdje već jeste pozicionirati kao radnik koji je itekako bitan za tu firmu ili pak otići korak dalje i započeti vlastiti biznis. Iskoristite najbolje što možete ovu godinu pred vama i potegnite najbolje poslovne poteze za sebe!

Postavite ciljeve


Da biste napredovali - morate znati kuda želite stići. Pronađite svoj cilj. Jednom kada se nađete za stalno zaposleni lako je uljuljkati se u svakodnevicu tog posla. Vama je ugodno, stvari dobro funkcioniraju, a i kriza je, pa nije baš najbolja situacija za nekakve poslovne pothvate - pa zašto biste se baš vi više trudili za nešto što se možda niti neće dogoditi? Kad vam je "ugodno", ne znači da ste ispunjeni i da živite svojim punim potencijalom. Ako ste svjesni da možete više, zašto to ne biste i napravili? Zacrtajte si cilj za 2013. godinu (koji, naravno, mora biti realan) i s tim ciljem na umu bit ćete spremniji poduzeti sve što je potrebno da biste ga ostvarili.


Napravite plan


Jednom kad znate svoj cilj, napravite plan kako doći do ispunjenja tih ciljeva. Razmislite o potrebnim koracima koje možete poduzeti koji će vas dovesti bliže ispunjenju vaših želja. I odredite datume, odnosno datume za mini-ciljeve koji vode do konačnog cilja – jer ćete tako povećati šanse da se držite onog što ste naumili. Improviziranje i nedovoljno planiranje je jedan od najvećih problema koji žene imaju u poslovnom svijetu.


Potrudite se
Bilo da je vaš cilj promjena karijere ili jednostavno dobivanje povišice, vi se morate potruditi da bi se vidjeli rezultati. Razmislite o tome što možete napraviti (ili ponuditi) što će nadređenima i drugim kolegama pokazati da ste sila na koju se može računati. Proširite svoje znanje - učite, ako je potrebno ostanite dulje na poslu. Budite organizirani, marljivi i osoba u koju se drugi mogu pouzdati.

Kontakti, kontakti...
Povećajte svoju profesionalnu vidljivost – dakle, kontaktirajte više s ljudima s posla ili iz vaše poslovne branše. Nikada ne znate kako će vam te veze i kontakti pomoći u budućnosti, biti vam mentori od kojih ćete čuti vrijedan savjet ili ideju. A budite otvoreni i za pomoć drugima jer znate da se dobro dobrim vraća.
Share this article :

Objavi komentar