Home » » 11 prirodnih afrodizijaka od kojih će vam uzavrijeti krv

11 prirodnih afrodizijaka od kojih će vam uzavrijeti krv

Written By Admin on srijeda, 16. siječnja 2013. | 05:11


Želite oživjeti vaš seksualni život? Pokušajte s ovim prirodnim biljnim afrodizijacima

Chris Kilham, poznat i kao lovac na lijekove, otkriva prirodne afrodizijake – biljke koje jačaju naš seksualni nagon. Ovih deset biljaka zapalit će vašu spavaću sobu te vas ispuniti vitalnošću i to u velikim dozama. Neke od ovih ekstrakata ćete biljaka lako pronaći u Hrvatskoj - dostupni su kao dodaci prehrani ili biljni lijekovi.

1. Tongkat ali
Eurycoma longifolia
Ova korjenasta biljka potječe iz Malezije i jugoistočnog dijela Azije. Radikalno poboljšava erekcijske funkcije, povisuje razine testosterona i energizira čitavo tijelo. Rezultat – prirodna viagra.

2. Zlatni korijen
Rhodiola rosea
Pronađena je na području Sibira, a u liječenju se koristi njen korijen. Djeluje energizirajuće na organizam, pojačava seksualnu funkciju i libido. Također reducira hormone stresa i na taj način štiti tijelo kao i um.

3. Johimbe
Pausinystalia yohimbe
Kora ove afričke vazdazelene biljke obiluje johimbinima – stimulansom koji vrlo brzo djeluje na naš živčani sustav i intenzivira cirkulaciju krvi u spolnim organima.

4. Horny Goat Weed˝
Epimedium sagittatum
Prema drevnoj legendi ovom kineskom biljkom hranile su se posebno ˝napaljene˝ koze. Njeni listovi imaju sličan efekt kao androgeni hormoni – poboljšavaju erektilnu funkciju, libido i generalnu seksualnu vitalnost.

5. Ashwagandha
Withania somifera
Korijen ove moćne indijske biljke koristi se već zadnjih 3000 godina za jačanje libida i seksualne vitalnosti. Također, poboljšava plodnost i zdravlje reproduktivnog sustava te smanjuje stres.

6. Catuaba
Erythroxylum catuaba
Ova biljka raste u amazonskim prašumama Brazila, a njena kora se u cijeloj toj regiji koristi kao afrodizijak – za jačanje seksualne moći i vitalnosti.

7. Zallouh
Ferulis harmonis
Zallouh potječe sa Srednjeg istoka, srodna je s peršinom a raste na nepreglednim stazama planine Harmoun. Ekstrakti njenog korijena sadrže tvari koje šire krvne žile i potiču cirkulaciju te time i seksualni nagon.

8. Maca
Lepidium meyenii
Ova repolika biljka spada u porodicu hrena, a raste na području Perua. Maca sadržava tvari koje vrlo snažno utječu na seksualnost. Nazivaju je i superhranom, a može se dodavati u pića, kolačiće, palačinke ili bilo kakvu drugu hranu. I male količine njegovo ekstrakta mogu vas održavati cijeli dan.

9. Ginseng
Panax ginseng
Korijen ove biljke od pamtivijeka je jedan od bisera tradicionalne kineske medicine. Povećava vitalnost cijelog tijela, jača imunitet te seksualnu moć i funkciju. Barem dva znanstvena istraživanja djelovanja ginsenga dokazala su da 900 mg crvenog ginsenga dnevno značajno pomažu u liječenju erekcijske disfunkcije.

10. Sibirski ginseng
Eleutherococcus senticosus
Sibirski i azijski ginseng, adaptogene biljke, često se koriste kod problema erektilne disfunkcije. Sibirski ginseng vrlo učinkovito jača cijeli organizam i potiče seksualnu želju i funkciju.

11. Babin zub
Tribulus terrestris
I za kraj smo izdvojili biljku, ne pretjerano marketinški privlačnog naziva na hrvatskom – babin zub. Babin zub ili Tribulus terrestris je samonikli korov, koji u Hrvatskoj raste na obali i otocima, a poznaju ga i drugi europski i azijski narodi, osobito Bugari, te se ponekad uz tribulus veže i pridjev bugarski. Plod tribulusa koristi se kod erektilne disfunkcije, ali i kod muške neplodnosti što ga čini jednom pravom muškom biljkom, unatoč imenu.
Share this article :

Objavi komentar