Home » » Saznajte kako postići da beba što prije utone u san?

Saznajte kako postići da beba što prije utone u san?

Written By Admin on srijeda, 16. siječnja 2013. | 04:46









Kao majka morate znati da ćete se suočiti sa bezbrojnim neprospavanim noćima. U bebinoj prirodi je da se budi noći i plače. Iako ne možete u potpunosti prekinuti ovu naviku, postoji par koraka kojima ju možete ublažiti. Za vas smo priredili par savjeta kako noćna buđenja svesti na minimum.

Noć i dan – odrasli se trebaju umiriti prije odlaska na spavanje, ništa drugačije nije kod malih beba. Staviti bebu na spavanje odmah poslije igre ili nečeg uzbudljivog neće uroditi plodom. Ako mazite bebu dugo u noć, velika je vjerojatnosuspavljivanjet da će ona dugo ostati budna. Umjesto toga opustite svoju bebu s blagim osvjetljenjem te što manje buke iz okoline. Uz ovako okruženje, beba će zaspati prije nego što ju polegnete u krevetić.

Zvukovi – kuće su bučna mjesta. Vrlo rijetko se dogodi period tišine. Bebe se brzo naviknu na zvukove u kući. Kada su umorni bebe će spavati uz iznenađujuće velike količine buke. Ako zahtijevate tišinu, vaša beba će se naviknuti na takvo okruženje za spavanje, a to neće biti dobro za nju, za vas ni za vašu obitelj.

Šaputanje – bebe opušta majčin glas. Par nježnih riječi u njezino uho prije spavanja pomoći će da zaspe u trenu.

Uvijek u krevetić ili kolijevku – najbolje je bebu odmalena učiti da spava u kolijevci. Ovako će brže zaspati, a i nećete imati problema kada bude morala preći u svoju sobu.
Share this article :

Objavi komentar