Home » » Kako odabrati grudnjak za veće grudi?

Kako odabrati grudnjak za veće grudi?

Written By Admin on srijeda, 16. siječnja 2013. | 04:02


Vrijeme je da prestanete sanjati o grudnjacima koji jednostavno nisu za vas i pronađete pravi kroj...

Žene koje prirodno imaju veće grudi, znaju da to istovremeno može biti i blagoslov i prokletstvo, što je ostalim pripadnicama ženskog spola koje spadaju u onaj prosjek manjih grudi teško razumjeti. Ako ste i vi jedna od tih sretnica i patnica s većim grudima, ona sigurno znate koliko je teško pronaći pravi grudnjak.

Osim što grudnjak mora držati na mjestu vaše grudi, također mora biti udoban, dovoljno veliki, te naravno, vaše grudi i on sam moraju izgledati estetski lijepo, te odolijevati godinama i gravitaciji. Dobar grudnjak može značiti i zdravlje. Loše odabrani grudnjaci mogu izazvati bolove u leđima, a s tim i glavobolje, te utjecati na vaše cjelokupno držanje.

Nemojte zanemarivati važnost dobrog grudnjaka ako imate veće grudi, jer možda se radi o malom komadu tkanine i žice, ali on može značiti veliku razliku. Evo, na što trebate obratiti pozornost kada kupujete grudnjak...


Veličina i građa grudi

Ako vam grudnjak ne odgovara, nećete se osjećati dobro. Dakle kada isprobavate je li grudnjak, koji ste odabrali dobar za vas, on jednostavno mora odmah kliknuti na mjesto. Oko leđa mora biti dovoljno velik i ne smije stezati, košarice moraju biti duboke i dovoljno velike. Grudi moraju biti u njima ugodno fiksirane, ne smiju „ispadati“ iz košarica.


Najveća greška koju mnoge žene često čine je da su previše fokusirane na veličinu koju u teoriji trebaju nositi, a ne na model. Brojevi i slova koja označavaju veličinu, u biti su samo orijentir, jer svaki proizvođač donjeg rublja ima neke određene standarde u veličinama koji se često ne poklapaju. Dakle, fokusirajte se na to kako vam stoji, a ne na broj.

Obavezno isprobajte grudnjak prije kupovine! Ne kupujte grudnjak ako ga niste isprobali, iz jednostavnog razloga - imate velike grudi!


Naime, ako ste i sigurni u veličinu, ne možete biti sigurni u kroj. Možda vam neće odgovarati vašoj građi tijela, grudi ili onome što tražite. Fotografija profesionalne manekenke u grudnjaku je sasvim nešto drugo od realnosti.

Male tajne koje puno znače

Što se tiče kopčanja grudnjaka, kupujte onaj koji vam najbolje odgovara na posljednjem setu kukica (najšira opcija). Naime, kako će se elastika otpuštati s vremenom, moći ćete ga zakopčati na druge kukice i ponovno stegnuti na potrebnu širinu.

Također, neka elastika oko vašeg prsnog koša bude nešto šira i čvršća, kako bi čim bolje držala košarice i naramenice na mjestu. Ni u kojem slučaju ne kupujte grudnjake s laganom i tankom elastikom (najbolje je da budu široke da stanu tri kukice).

Kada isprobavate grudnjak elastika oko vaših leđa mora biti u ravnini s dnom košarica. Ne smije biti ispod ili iznad toga. Također, ne smije previše stezati kožu i urezivati se u nju, ali isto tako ne smije biti previše labava i dopuštati pomicanje grudnjaka na sve strane.

Već smo spomenuli da košarice moraju biti dovoljno duboke, no potrebno je još naglasiti da moraju prekrivati najmanje tri četvrtine grudi, jer materijal će vaše poveće grudi držati na jednom mjestu.



Oblik košarica i žice, mora odgovarati vašoj građi grudi. Ne kupujte grudnjak bez žice. Spoj košarica na prsnom košu mora biti široki i čvrst. Žene s velikim grudima nikako ne bi smjele kupovati grudnjake koji se kopčaju na prsnom košu, jer to će vrlo brzo postati najslabija karika grudnjaka. Široki spoj također još dodatno osigurava da grudi stoje na mjestu.

Testirajte grudnjak - odmah

Naramenice ne smiju biti previše zategnute. One, moraju nositi do 20 posto težine grudi, ako je zategnutost veća može pojaviti bol u ramenima i leđima zbog prevelike težine grudi. Ako vam naramenice često padaju s ramena, znači da su previše široko krojene, pa zato potražite krojeve koji imaju uže skrojene naramenice ili pak imaju način križnog kopčanja na leđima.


Kada isprobavate grudnjak i sve namjestite kako treba, podignite ruke u zrak. Grudnjak vam mora ostati na mjestu k'o saliven. Ne smije se pomaknuti prema gore ili u stranu.

Sljedeći test je da se nagnete prema naprijed. Grudnjak i vaše grudi trebaju ostati na mjestu, ne smije biti ispadanja grudi iz košarica, pa čak niti osjećaja da bi mogle ispasti. Košarice i u tom položaju moraju udobno prianjati uz grudi. Pokušajte lagano skočiti nekoliko puta ili barem malo cupkati. Ako i dalje sve stoji na mjestu, ništa vas ne žulja, tiska, zateže, ispada, tada ste našli pravi grudnjak.



I na kraju, nemojte štedjeti na tom vrlo važnom artiklu. Praksa govori da renomiraniji brandovi donjeg rublja nisu bez razloga renomirani i iza većine njih stoji kvaliteta u modelima, izradi i materijalu. Možda ćete dati nešto više novaca, ali dobar grudnjak, uz pravilno održavanje vam može trajati godinama, što znači da će vam se višestruko isplatiti.
Share this article :

Objavi komentar