Home » » Saznajte koje sjenilo ide uz boju vaših očiju

Saznajte koje sjenilo ide uz boju vaših očiju

Written By Admin on utorak, 15. siječnja 2013. | 05:09

Sjenila za oči, Kako izabrati sjenilo za oči

Ubjeđeni ste da plavo sjenilo ide uz plave oči? Varate se. Mi ćemo vam pomoći kako da znate koja boja sjenila ide uz boju vaših očiju.

U osnovnoj školi učili ste o komplementarnim bojama. Svakako trebate ponoviti gradivo. Komplementarne boje se međusobno ističu. Ako želite istaknuti boju svojih očiju, treba da pronađete najsličniju nijansu na krugu boja i naglasite ih bojom koja se nalazi nasuprot te boje. To znači da ukoliko imate tamnosmeđe oči, najbolje ćete ih naglasiti dubokom plavom bojom.

Naravno, to ne znači da ne  koristite i druge boje. Bitno je samo da nikada ne birate boju sjenila koja je identična boji vaših očiju, jer dobit ćete potpuno suprotne rezultate od onih koji ste očekivali.

Ako imate plavu ili sivkastu boju očiju trebate birati ciglaste nijanse, zatim smećkaste, zlatne, sive, ljubičaste, tamno plave ili crne nijanse sjenila. Za one najhrabrije ovisno o nijansi plave boje koja krasi vaše oći namijenjene su i srebrna, tirkizna ili boja ciklame.

Smeđooke djevojke će svoje oči istaknuti dubokom plavom, bronzanom, šampanjcem, smeđim i bež nijansama te zelenom. Djevojke i žene sa smeđim očima mogu se igrati skoro sa svim bojama. Hrabrije mogu pokušati sa narandžastom, kraljevsko plavom, ružičastom ili limun zelenom bojom naglasiti svoje oči.

Za djevojke i žene sa zelenim očima preporučujemo smeđu, boju breskve, ljubičastu, kaki ili tamnozelenu boju sjenila. Za hrabrije preporučujemo zlatnu, limun zelenu ili otrvono ljubičastu boju koja je trenutno vrlo moderna.

Postoje i nijanse s kojima ne možete pogriješiti bez obzira na boju vaših očiju. To su tamno plava i srebrna. Ukoliko ste neodlučne, isprobajte neku od njih ili njihovu kombinaciju.
Share this article :

+ komentari + 2 komentari

14. veljače 2013. u 10:12

Lucky me...smedjooka.. :))))

18. rujna 2015. u 05:45

Bas lijepo objasnjeno. 😉

Objavi komentar